1. Anasayfa
  2. Genel

ikinci El Araç Alırken Nelere Dikkat Edilmeli? – 10 Adımda KESİN SONUÇ!

ikinci El Araç Alırken, gözünüz açık olmak zorunda. Her ne kadar uzmanlardan destek alsak da kendi tedbirinizi kendiniz almalısınız. Alım öncesi ve sonrası neler yapmanız gerektiğine ayrıntılı bir şekilde değindik.

ikinci El Araç Alırken Nelere Dikkat Edilmeli? – 10 Adımda KESİN SONUÇ!
2. El Arabada Dikkat
0

ikinci el araç alırken nelere dikkat edilmeli? Günümüzde sıfır otomobilleri neredeyse alamadığımız ve zaruri otomobil gereksinimi, arayışları ikinci el otomobil piyasasına yönlendirdi. 2.el araç alırken yapılması gerekenler konusunda otomobil alıcılarının oldukça dikkatli olması gerekli. Netice itibariyle güvenilir bir bayiden hiç kullanılmamış bir otomobil almıyorsunuz. Dolandırıcılık, ağır hasarlı araç gibi hassas olmanız gereken çok sayıda konu var. Araba alırken nelere dikkat edilmeli ekşi gibi platformlarda bile tartışılıyor. Bizde akıllardaki soru işaretini ortadan kaldırmak için konuyu geniş bir şekilde detaylandırdık.

ikinci el araç alırken nelere dikkat edilmeli?

ikinci el araç alırken nelere dikkat edilmeli? Konusunu madde madde işledik. Listeyi harfiyen ve de eksiksiz bir şekilde okuyup uygulayın. 2. el araç alırken sorulacak sorulardan otomobilin fiziki durumuna kadar her detay sizler için önem arz ediyor.

İlk Adım; İhtiyacınızı Belirle!

Her şeyden önce, ne aradığınıza karar verin. En kritik safa burası. Eğer kalabalık bir aileyseniz yalnızca daha hesaplı olduğu için bir HB araca yönelmeniz, sizlere kötü bir tecrübe yaşatacak ve yeni bir arayışa girmenize neden olacaktır. Bu yüzden otomobilden beklentilerinizle, alacağınız otomobilin özelliklerinin örtüşmesine dikkat edin.

Alacağınız Arabayı Araştırın!

Karar aşamasından sonra yapacağınız ilk iş, marka özelinde araştırma yapmak olsun. Günümüz teknoloji devri, hemen her türlü bilgiye ulaşmanız oldukça kolay. Arama motorları, Youtube gibi platformlarda almaya karar verdiğiniz otomobil üzerinde araştırma yapın. Günümüzde teknolojiyle donatılan birçok otomobil kullanım konforu sağlasa da beraberinde kronik hataları da getiriyor. Arabayla uğraşmaktan bıkan ve “Satayım da kurtulayım” diyen insanlar da var. Siz neden uğraşıp masraf edesiniz ki?

Araba alırken sorulacak soruların yanıtları kullanıcılar tarafından zaten veriliyor. O aracı süren kullanıcılar geçmiş deneyimlerini birçok platformlarda dile getiriyorlar. Hatta YORUMLAR bölümünden alacağınız aracı uzmanlarımıza aktarırsanız, sizlere bu konu hakkında kısa sürede yardımcı olacaklardır.

Sahibinden Araba Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Sahibinden araba alırken nelere dikkat edilmeli konusunu biraz daha açabiliriz. Araç alım aşamasında eş dost gibi bilindik bir araç alabileceğiniz gibi, malum sarı sayfa site; Facebook, Letgo gibi platformlar da arayışlarınıza yönelik alternatifler olabilir. Hatta birçok ilde araba pazarı bile bulunmaktadır. Bu yüzden arayışınızı kısıtlı tutmayın, tüm platformlarda geniş bir arayış yapmaya özen gösterin.

Araştırmalarınız sonunda bütçeniz kapsamında bir araç almaya karar verirseniz, henüz aracı almadan önce aşağıdaki soruları mutlaka satıcıya yöneltin.

2. el araç alırken sorulacak sorular nelerdir?

  1. el araç alırken sorulacak sorular araç hakkında sizlere ön bilgilendirme yapar. Soru çeşitleri otomobile göre arttırabilir fakat alt başlıkları bu şekilde sıralayabiliriz,
  • Aracı satmak istemesinin nedeni nedir?
  • Aracı ne kadar süredir kullanıyor?
  • Büyük bir hasarı var mı? Değişen, boyanan parçaları nelerdir?
  • Trameri var mı? Varsa ne kadar?
  • Aracın genel fiziki durumu nedir? Büyük çizik, darbe vs vs var mı?
  • Motoru ne durumda, yakıt tüketim değerleri nedir? Yağ yakma ya da farklı bir arıza mevcut mu?
  • En son bakıma ne zaman girdi ve hangi parçaları değişti?
  • En son TuvTürk muayenesine ne zaman girdi?

Bu sorular aracı aldıktan sonra masraf yapmamanız açısından oldukça önemli. Tabi siz sorsanız da karşınızdakine güvenmememiz gerekli. Size yanıltıcı bilgiler veriyor olabilir, kimse yoğurdum ekşi demez fakat dürüst satıcılar durumunu açıkça bildirir. Eğer söyledikleri ve araçtakiler çelişirse pazarlığı bozup, masraflar yüzünden fiyat düşürebilmeniz için ön görüşme yapmanız büyük bir önem arz ediyor. Eğer her şey kafanızda örtüşmüşse, 2.el araç alırken yapılması gerekenler bölümünde ikinci aşama olan Araba alırken nelere dikkat Edilmeli konusuna geçebiliriz.

Araba Alırken Nelere Dikkat Edilmeli

Araba alırken nelere dikkat edilmeli konusu sorduğumuz soruların yanıtlarını kendimizin öğrenebileceği bir alan. Kendi kontrollerinizi kendiniz yapın ki, sonradan ağzınız yanmasın.

ikinci el araç alırken nelere dikkat edilmeli
ikinci el araç alırken nelere dikkat edilmeli?

Aracı kimden aldığınızı öğrenin

Aracı kimden aldığınızı öğrenmek hem dolandırıcılığın önüne geçmek hem de araç hakkında bilgi edinebilmek için çok önemli. Bu bilgilere bir SMS yardımıyla kolay bir şekilde erişim sağlayabilirsiniz. Detay boşluk Plaka yazarak 5664 ‘e kısa mesaj gönderin. Gelen yanıtla aracın şimdiki ve daha önceki sahiplerinin bilgileri çıkacaktır. Eğer mevcut sahibiyle iletişim kurduğunuz kişi farklıysa daha temkinli olmanız gerekir. İsim farklı olması illa ki dolandırıcı olduğu anlamına gelmez. Yoğun ve yakın bir arkadaşının aracını satıp, komisyon alıyor da olabilir. Fakat her türlü dikkatli olmalısınız.

Tramer Kaydını Sorgulayın

Aracın Tramer kaydını sorgulamak, atlamamanız gereken en önemli detay. Tramer nedir? Bilmeyenler için; Tramer Trafik Sigortaları Bilgi Merkezi kurumunun kısaltmasını ifade edip, aracın geçmiş bütün hasar bilgilerinin bulunduğu geniş bir havuzdur. 2003 yılında kuruldu ve dolayısıyla da bu tarihten sonraki hasarlar listelenmektedir. Tramer yardımıyla aşağıdaki bütün bilgilere erişim sağlayabilirsiniz. Erişebileceğiniz tüm bilgileri ve nasıl yapabileceğinizi madde madde açıklayacağız.

Plakadan Tramer Sorgulama

Plakadan tramer sorgulama işlemi için PLAKA yazıp 5664 ‘e kısa mesaj gönderin. Plaka yazarken karakter arası boşluk bırakmayın, ÖRN: 06ABC123 yarak 5664’e gönderebilirsiniz. Araç daha önce de el değiştirmiş ve plakası değişmiş dahi olsa, yine de geçmiş bütün hasar bilgileri SMS’le sizlere aktarırlır. Sistem de plaka çatışması yüzünden dönem dönem sorunlar yaşanabiliyor. Bu nedenle eğer mümkünse Şasi numarası üzerinden sorgulama yapmanız sizler için çok daha sağlıklı sonuç verecektir.

Şasi no ile tramer sorgulama

Şasi no ile tramer sorgulama aracın Şasi numarası hiçbir suretle değişmeyeceği için çok daha güvenli. Sayısız plaka değişimi yapabilirsiniz fakat aracın şasi numarası 1 tanedir. Tıpkı insanların T.C kimlik numarası gibi. Şasi no ile tramer sorgulama DETAY yazın S boşluk ŞASİNO yazarak 5664 ‘e kısa mesaj gönderebilirsiniz.

[alerts alerts_renk=”alert-danger” alerts_icerik=”Şasi numarası toplam 17 karakterdir. Aracın markasına göre ilk 2 hanesi değişkenlik gösterir fakat toplam 17 karakterden oluşması kanuni bir zorunluluktur. Şasi numarasını alıcıdan talep edip, ruhsat üzerinden erişebilirsiniz.”]

Tramer parça sorgulama

Tramer parça sorgulama işlemi yalnızca Tramer kaydı olan araçlarda yapılabilir. Yani Plaka ya da Şasi numarası üzerinden Hasar sorgulama yapmışsanız, aracın daha önce bir hasarı yoksa hasar olmadığına dair yanıt gelecektir. Fakat, bir kayıt varsa, tarihleriyle birlikte tutarları da karşınıza çıkar. Tramer parça sorgulama da aldığı hasar anında hangi parların değiştiğini öğrenebilirsiniz. Bunun için yapmanız gereken; PARÇA Plaka yazıp 5664’e SMS göndermek.

5664 Tüm GSM Operatörlerine açık olan bir numara. Turkcell, Vodafone, Turk Telekom fark etmeksizin mesaj atıp öğrenebilirsiniz. Mesaj başına 25 TL ücret aldıklarını da belirtelim. Eğer bu rakamları ödemek istemezseniz, ücretsiz hasar kaydı sorgulamak için E- Devlet’i kullanabilirsiniz.

E devlet üzerinden hasar kaydı sorgulama

E devlet üzerinden hasar kaydı sorgulama yapmak da sağlıklı sonuçlar verse de yine de ciddi karar aşamasında Tramer sorgusuna yönelmenizi tavsiye ederiz. Bu aşamayı araç almadan önce ön alım aşamasında kullanabilirsiniz. Yapmanız gerekenler şu şekilde,

  • Bu linke tıklayarak E-DEVLET sistemine giriş yapın.
  • Sağ üst köşede E-Hizmetler yazını göreceksiniz, buraya tıklayın.
  • Alt kısmında ’Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi’’ sekmesi açılacak, giriş yapın.
  • ’Trafik Poliçe ve Hasar Bilgisi Sorgulama’’ bölümüne giriş yapıyoruz.
  • Açılan pencerede plakayı yazıp “sorgula” sekmesine tıklayın.

Açılan ekranda aracın hasar kayıtları, hasarların toplam değerleri, hasarın gerçekleştiği tarih, kazaya sebep olan kaza nedeni ve tarihi ayrıntılı bir şekilde görebilirsiniz.

Kilometre Sorgulama Yapın

Araç kilometre sorgulama işlemi mevcut kilometrenin orijinal olup olmadığı konusunda sizlere fikir verir. Ekran da örneğin 100.000 KM yazısını görüyorsunuz fakat belki de 250.000 km’de 150.000 km aşağıya çektiler. Ya da aracın ekranı değişti ve km bilgisi sıfırlandı. Bu sorunlarla karşılaşmamak için geçmiş kilometre değerlerini sorgulayıp, orijinallik kontrollerini yapabilirsiniz. 24.07.2013 tarihinden sonraki bütün resmi kayıtlar için farklı sorgulama yöntemleri mevcut, bu nedenle tek tek hepsine değineceğiz.

PTT KM sorgulama

PTT KM Sorgulama, en yaygın biçimde kullanılan yöntem. Sorgulama yapmak için öncelikle Bu linke tıklayın. Ekran Türkçe ve sorgulama yapmak oldukça kolay.  İşlemler şu şekilde,

  • Sayfa açılınca Plaka ya da Şasi seçimi yapın. Şasi numarası varsa onun üzerinden yoksa plaka seçeneğini kullanın
  • Alt kısma şirketler için vergi no, şahıslar için T.C kimlik no bilgilerinin girilmesi gerekli
  • Sorgulama sonucu mail adresinize gönderiliyor. Doğru ve güncel adresinizi giriniz.
  • Bu aşamada 6 TL’lik işlem ücreti için kart bilgilerinizi isteyecek.
  • Ödeme tamamlanınca sonuç ekranda gözükür ayrıca da mail adresinize gönderilir.

TÜVTÜRK KM Sorgulama

TÜVTÜRK KM Sorgulama işlemini yalnızca ruhsat sahibi yapabilir. Sizler, araç sahibinden sorgulama yapmasını rica edip çıkan sonucu da kendiniz analiz edebilirsiniz. Tüvtürk km sorgulama nasıl yapılır sorusunun yanıtı en yalın haliyle şu şekilde

  • Buraya tıklayarak TÜVTÜRK internet sitesine giriş yapın.
  • Ekranda km sorgula sekmesine tıklayın.
  • Sayfayı biraz aşağı indirin ve “Araç Muayene Sorgulama” kısmına gelin.
  • Buraya plaka ve muayene rapor numaranı yazın.
  • Ekrandaki Güvenlik kodunu yazın ve “Sorgula” deyin

Araç sahibi 4. Aşamada gerekli. Rapor numarası yalnızca, geçmiş muayene evrakının üzerinde yazar. Siz erişim sağlayamazsınız. Eğer araç sahibi gelemiyor ve siz önden sorgulama yapmak isterseniz bu numarayı ondan talep ederek işlemlere kolay bir şekilde devam edebilirsiniz.

thumbnail
Önerilen Yazı
İkinci El Taşıt Kredisiyle Araç Alım ve Satımı Nasıl Yapılır?

E-DEVLET Araç Km Sorgulama

E-DEVLET Araç Km Sorgulama işlemi yakın bir tarihte hizmete açıldı. Bedava KM Sorgulama yapabilmek için en sık şekilde kullanılan yöntemdir. Araç KM Sorgulama için sırayla şu adımları yapabilirsiniz,

  • Öncelikle E devlet araç km sorgulamak için direkt giriş yapın ve Bu linke tıklayın.
  • Kimlik bilgilerinizi talep edecek, ekrana yazın.
  • Açılan ekranda plakayı yazın ve sonucu analiz edin.

Kilometresi düşürülmüş araç nasıl anlaşılır?

Kilometresi düşürülmüş araç nasıl anlaşılır? Bu konuda uzman olamaya gerek yok. 5664, PTT ya da E-Devlet sorgulaması sonucunda yıl yıl KM kayıtlarını kontrol edebilirsiniz. Eğer yükselmesi gerekirsek düşüyorsa o zaman KM’ye müdehale edilip, oynanmış demektir.

Bir de Kilometresi düşürülmüş araç fiziki olarak da kendini belli eder. Bu yüzden aracın iç aksamını dikkatli kontrol edin. Örneğin, ekranda 20.000 KM yazıyorsa aracın içi çok da yıpranmaz. Fakat direksiyonda soyulmalar, vites topuzunda kararmalar, oturma minderinde çatlamalar varsa o otomobilin en az 100.000 KM yol yaptığından söz edebiliriz. Tamamen kararmışsa bu rakam daha da çıkar. Otomobil içinde yapacağınız analizler de sizlere az çok bilgi verecektir.

2.el araç alırken yapılması gerekenler

2.el araç alırken yapılması gerekenler araç alım evresindeki 3. Aşamamız. Eğer yukarıdaki adımları tamamlamışsanız alıcıyla buluşup hem araba özelinde 2.el araç alırken gerekli evraklar konusunda alım aşamasının ön hazırlıklarını yapabilirsiniz.

Aracın fiziki durumunu kontrol edin

Aracın fiziki durumunu kontrol etmek, yapacağınız ilk iş olsun. Renk tonunda farklılaşmalar, çizikler, darbeler sonradan yapacağınız ek masraflar olacak. Eğer araç kirliyse mutlaka yıkatın ama kesinlikle bakın. Bu aşama aracın kusurlarını görebilmeniz için çok önemli. Her şeyi fark etmeniz için loş ışık değil, güneşin en dik açılarının bulunduğu aydınlık bir bölgede bakın. Bu şekilde kusurları daha rahat karşınıza çıkar. Ayrıca 2. El araç alırken bunları yapmayı da ihmal etmeyin.

İkinci el araç alırken yapılması gerekenler

İkinci el araç alırken yapılması gerekenler kendi yapabileceğiniz kontrolleri kapsıyor. Mutlak suretle uzman birisinden destek alacağız fakat oraya gitmeden önce masrafa değer mi değmez mi kendiniz bir bakın. Bir kusur göremezseniz sonraki aşamalara devam edebilirsiniz.

Aracın kaputunu açın

Aracın kaputunu açıp bakmadan kesinlikle araç almayın. İstatiksel olarak yapılan kazaların büyük bir çoğunluğu aracın ön kısmından oluyor. Bu yüzden biz de bir hasarı olup olmadığına bakacağız. Elinize cep telefonunu alın ve kaputla bağlantılı bütün vidalara ışık tutun. Vidaların üzerinde renk atması, çizikler, yıpranmalar görürseniz bu durum kaputun değiştiğinin ya da sök tak yapılarak işlem gördüğünün habercisidir. Sonuçta bir şeyler yapabilmek için söküp takmaları lazım. Kimse eline İngiliz anahtarını alıp da kapıyı bir sıkayım demez. Vidalarda oynama varsa o araç önden kazalıdır.

Motoru dinleyin

Motoru dinleyin, o size her şey anlatır! “Ben usta değilim” diye düşünebilirsiniz fakat hepimizin motor sesine az çok kulak aşinalığı vardır. Enjektörler arızalıysa vurma yapar, kayışlar çok yıpranmışsa kapı gıcırtısı şeklinde ses yapar, kulaklarda arıza varsa motor çok sarsıntı yapar… Tam tespiti koyamasanız da en azından bir anormallik olduğunu anlayabilirsiniz.

Ayrıca gözle de kontrolü ihmal etmeyin. Özellikle motor çevresini iyi gözlemleyin, etrafındaki yağ sızıntısı sizler için sonradan çok ciddi bir masraf olarak geri dönebilir.

Bütün kapıları ve bagajı açın

Bütün kapıları ve bagajı açarak, telefonla ışık tutun ve bağlantılı bütün vidaları inceleyin. Vidaların üzerinde renk atması, çizikler, yıpranmalar görürseniz bu durum kapıların ya da bagajın değiştiğinin ya da sök tak yapılarak işlem gördüğünün habercisidir. Sonuçta bir şeyler yapabilmek için söküp takmaları lazım. Kimse eline İngiliz anahtarını alıp da bagajı ya da kapıyı bir sıkayım demez. Vidalarda oynama varsa o araç önden kazalıdır.

Ayrıca Tavan kısmını da analiz etmelisiniz. Hasarlı bölgelerde bolca macun olur. Eğer kötü bir ustaysa üzerinde kılcal çatlaklar olur ve anlarsınız, iyi ustaysa özel cihazlar yardımıyla yine anlaşılabilir. Bunu da ilerleyen bölümlerde açıklayacağız. Kapı ya da bagajda macun varsa, oldukça ağır bir yapıda olur. Bu bölgelerdeki macun kontrollerini de bu şekilde yapabilirsiniz. Ayrıca macundan şüphelenip emin olamıyorsanız elinizle hafif bir şekilde vurun. Macunlu bölgeden, diğer bölgelerden daha ağır bir ses geldiğini kendiniz de fark edebilirsiniz.

Araçla test sürüşü yapın

Araçla test sürüşü yapmanız hem performansını incelemeniz hem de iç aksamı kontrol etmeniz için çok önemli. Yolda giderken özellikle otomatik vites bir araçsa, rampada kullanmaya özen gösterin. Hatta durup, kalkış yapın. Rampalar tüm araçlar için en zorlu yerdir. Performansını rahatlıkla gözlemleyebilirsiniz.

Ruhsat ve Araç bilgilerini karşılaştırın

Ruhsat ve Araç bilgilerini mutlaka karşılaştırın. Önce ruhsatı elinize alın ve plaka kontrolünü yapın. Ama en önemlisi aracın şasi numarası. Şasi numarası değişmez ve aracın kimliğidir. Şasi numarası nerede yazar konusu araca göre değişkenlik gösterir. Her aracın ortalama 7 bölgesine yazılır (Stepne altı, amortisör kulesinin üstü, ön cam köşesi, kapı iç cepleri) bunların sadece bazıları. Mümkün olduğunca etiket yazılarına güvenmeyin. Örneğin, şoför kapı iç cebine etiket olarak yazarlar. Fakat bu etiketin, değişmeme garantisi yok. Kendisi de uydurabilir.

Yeni nesil araçların ön camın sol alt köşesine yazıyorlar, buradaki adrese güvenebilirsiniz. Fakat en güvenir olanı soğuk damga şeklinde olanı. Aracın bagajını açın ve stepneyi kaldırın, mutlaka o kısımlarda kazınmış bir şasi numarası görürsünüz. Güzelce temizleyin ve okuyun, ruhsat üzerinde yazanla aynıysa sorun yok.

Aynı işlemi motor numarası için de yapabilirsiniz. Motorun üzerine ışık tutun, numara 6 haneli ve okuduğunuz rakamlar kesinlikle ruhsatla örtüşmeli. Aksi durumda ruhsat değişim masrafına da girmeniz gerekecektir.

Oto ekspertiz yaptırmayı ihmal etmeyin

Oto ekspertiz yaptırmayı ihmal etmeyin. Her ne kadar biz tüm kontrolleri aşama aşama yapsak da “uzman” bir inceleme kesinlikle gerekli. “Amann, bir şey olamaz” demeyin. Haberlerde kesilip biçilen araçlardan, bozuk arabalara kadar her gün çok sayıda üzücü olay gözlemliyoruz. Bunlardan birisi siz olmamak için Türkiye’nin en iyi oto ekspertiz firmaları üzerinden destek alın. Firmayı da siz belirleyin, satıcı değil. Satıcı sizi kendi arkadaşına götürüp yanlış bilgiler aktartabilir.

Noterde güvenli ödeme yöntemini kullanın

Noterde güvenli ödeme yöntemini kullanın -ki dolandırılmayın. Parayı banka üzerinden gönderecekseniz yanınızdaki kişiyle, IBAN adresindeki kişinin aynı isim olmasına dikkat edin. “O benim abim, sen gönder” oyununa gelmeyin. Olası aksilikte kanuni hakkınızı arayabilmek için bu çok önemli bir detay. Parayı gönderirken de “xxx plakalı aracın satış bedeli” notunu mutlaka düşün.

Eğer tüm aşamaları başarıyla geçmişseniz aracınız hayırlı olsun, kazasız belasız iyi günlerde kullanmanızı dileriz. 

thumbnail
Önerilen Yazı
Özel Plaka Fiyatları Ne Kadar? Özel Plaka Nasıl Alınır? ** 2024 Rakamları!

2 el otomobil alırken nelere dikkat etmeli?

2 el otomobil alırken 3 adımdaki kontrolünüz, Fiziki kontrolü, evrak kontrolü ve araç kontrolü oluşturmaktadır. Aşama aşama 3 adımı da analiz ettik.

Ikinci el araba alırken para ne zaman verilir?

2.el araç alırken yapılması gerekenler siz ve uzman olarak ikiye ayrılır. Öncelikle kendiniz fiziki ve evrak kontrolünü yapın, her şey yolundaysa aracı ekspertize sokarsınız.

Araç satışında güvenli ödeme nasıl yapılır?

Güvenli sisteme satıcı başvuru yapar. Cep telefonuna gelen referans numarası gelir ve alıcı kaydını yaparak işlemi onayladıktan sonra transfer gerçekleşir. Ayrıca güvenli ödeme yapmak istiyorsanız, satış aşamasında Noter’e başvuru yaptığınızda “Güvenli ödeme” sistemini kullanmak istiyorum demeniz gerekli.

ikinci el araç alırken nelere dikkat edilmeli? konusunda REHBER niteliğinde bir içerik hazırladık. Peki, siz ne düşüyorsunuz. Görüşleriniz bizim için çok değerli… YORUMLAR kısmında sizi bekliyoruz.

Beğendin mi?
  • 0
    alk_
    Alkış
  • 0
    be_enmedim
    Beğenmedim
  • 0
    sevdim
    Sevdim
  • 0
    _z_c_
    Üzücü
  • 0
    _a_rd_m
    Şaşırdım
  • 0
    k_zd_m
    Kızdım

O.D.T.Ü Otomotiv Mühendisli tahsilatımın ardından uzun süre Renault'da görev aldım. Firmada alanında uzmanlaşmış arkadaşları bir araya toplayarak Renaultum.Com 'u kurdum. Amacım bir birlerine yardımcı olan, ÜCRETSİZ ve ÇIKARSIZ sorunları çözüp bilgilendirme yapılan TR'nin en büyük Renault Kullanıcı Ağını oluşturmak. SAYENİZDE bu yönde hızla ilerliyoruz!

Yazarın Profili
Paylaş

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir