Neden oto ekspertiz yaptırmalıyım?


  • Bu konu boş.
1 yazı görüntüleniyor (toplam 1)
  • Yazar
    Yazılar
  • #1570
    Sibel Deniz
    Anahtar yönetici

    Neden oto ekspertiz yaptırmalıyım? Hayallerimiz, birikimlerimiz, emeklerimiz bir çırpıda çöp olmasın değil mi? Tüm birikimlerinizi yatırıp hayal ederek aldığınız otomobil ya “hayal ettiğiniz gibi” değil ise? Günümüzde dolandırıcılar, insan kandırmaya çalışanlar o kadar fazlalaştı ki insan kendinden bile şüphe eder oldu. Bu nedenle işi bir bilene sorup, aracımızın satışını almadan önce mutlaka ekspertizini yaptırmamız gerekli.

    Fransa kökenli expert kelimesi dilimize eksper olarak devşirildi ve hayatımıza derin bir giriş yaptı. Anlam olarak Türk Dil Kurumunda Belirli bir mevzuda uzmanlaşmış, teknik bilgiye haiz birey/kurum olarak geçer.

     

    Oto Eksper alacağım arabada ne yapar?

    Oto eksperde “oto uzmanı” olarak geçer. Otomobil konusunda uzmanlıkları bulunan ve faaliyet gösterdiği markanın lisansını taşıyan yetkin bireylerdir. Aracın bütün parametrelerini inceleyerek size karşı tarafın söylediğinin doğruluğu ispatlar ya da yalanını ortaya çıkarır.

    Örneğin; sizlere araç satışında hatasız, boyasız gibi söylemlerde bulunabilirler. Orijinal bir araca sahip olmayı herkes istediği için bu yalan oldukça yaygın bir şekilde kullanılır. Aksini ispatlayamadığınız sürece de sizler aracı alıp kullanmak zorunda kalırsınız. Oto eksperleri aracın bütün kontrol ve ölçümlerini yapacaktır. Zaten alanında uzman insanlar.

    Herhangi bir elektronik cihaz olmasa bile boyanın durumunu dikkatlice inceleyerek ya da montajlandığı menteşelerin durumunu gözlemleyerek sizlere hızlı bir şekilde aracının işlem görüp görmediğini söyleyebilirler.  Yine de işlerini şansa bırakmamak ve sizlere gördüklerini raporlayabilmek adına Boya Kalınlığı Ölçüm Cihazı kullanırlar. Bu cihazı aracın belirli bölgelerine temas ettirseniz boya kalınlığını ölçüp sizlere elektronik ortamda sunar. Cihaz üzerinde değişmiş ya da boyalı ibaresi görmezsiniz. Üzerinde yalnız matematiksel değerler bulunur. Okuduğunuz değere göre de yorum yaparsınız. Her yerin boya kalınlığı 120 iken diyelim ki sağ ön kapının boya kalınlığı 180 olsun. Sizce de anormal bir durum söz konusu değil mi? Eğer yalnızca zımparalanıp boyanırsa boya kalınlığı biraz daha düşük çıkacaktır. Yok, düzeltme yapılıp macun atılır ondan sonra boyama yapılırsa ölçülen boya değeri de çok daha kalın olur.

    Oto eksperleri bu gibi rakamları değerlendirerek sizlere yorum yaparlar. Üstelik yalnıza kaporta kontrolü değil, seçmiş olduğunuz pakete göre dilerseniz A’dan Z’ye aracınız bütün kontrollerini yaptırabilir, aklınızda soru işareti kalmadan aracınızı uzun yıllar boyunca kullanabilirsiniz.

1 yazı görüntüleniyor (toplam 1)
  • Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.
Paylaş